Vad gör en VPN för dig?

De flesta människor kommer förmodligen överens om att de grundläggande grundsatserna i en VPN är en bra sak. Här på Namecheap, tror vi att internet integritet är mer än bara en bra sak – det är viktigt att framgången för online-världen. Som sagt, många människor fördröja att få en VPN, med tanke på det oväsentligt eller, värre, onödigt. Det borde de inte.

Bäst VPN 2022 (vi har testat över 100 st) | VPNS.se

Ett bra sätt att illustrera behovet av en VPN är att visa hur utsatt du är när din internetuppkoppling inte är krypterad.
Hur data överförs med och utan https://VPNS.se

Från shopping och betala räkningar till bank, så många vardagliga handlingar är snabbt på väg online. Som ett resultat, vi sänder mycket viktig information, såsom kreditkortsuppgifter och personnummer, dag in, dag in.

Genom att inte använda bästa VPN, du är inte riktigt skrika din mest känsliga information från hustaken, men det är lite som att lämna din ytterdörr öppen med din personliga information bekvämt anges på ett bord precis innanför dörren. Kanske du har bra, ärliga grannar som inte kommer in och ta vad som är värdefullt. Det är naturligt att vilja tro på våra grannars godhet. Som sagt, det finns en sannolikhet att en eller två av dessa grannar kommer att ha en mer skadlig avsikt. Och även om det inte finns, vill du verkligen ta den risken genom att inte stänga dörren och låsa den hårt?

Tänk på Internet som ett grannskap, utom i stället för hus, det finns en samling servrar. Dessa servrar lagrar Internets otaliga webbplatser och kommunicerar med varandra hela tiden och har tillgång till dina data när du surfar på Internet. Du kanske inte bryr dig om några av dessa uppgifter, men du bör säkert vara orolig för mer känsliga data som din online bankuppgifter.

Du kanske tror att HTTPS gör jobbet, men det är ok.

För den oinvigde säkrar HTTPS information som kommuniceras mellan en persons webbläsare och en webbplats. Det anges i grönt webbläsarenadressfältet och även av en hänglås ikon. Även om detta verkligen ger ökad säkerhet medan du surfar, dina data kommer fortfarande att vara sårbara, särskilt om du använder offentliga Wi-Fi. Att gå tillbaka till vårt hus analogi, det är lite som att stänga din ytterdörr men misslyckas med att låsa den. Det är bättre än att hålla din ytterdörr öppen, visst, men säkerheten definitivt kan vara hårdare.

Oavsett om du är ansluten till Internet offentligt eller hemma, utan bästa VPN utsätts du för en myriad av sårbarheter. När du surfar hemma kan internetleverantören se allt du gör och är förmodligen logga in den. Platser med offentliga WiFi hotspots, såsom kaffefläckar och flygplatser, är mycket sårbara för hackare som lätt kan ställa in falska men övertygande hotspots.

Å andra sidan, när du använder en VPN, dina data är inte exponeras. Ursprunget till dina data kommer att vara din VPN-server. Genom att använda en VPN kommer dina onlineåtgärder inte att spåras och loggas av Internetleverantörer och obehagliga hackare, och känslig information kommer inte heller att vidtas. Även om data fångas upp krypteras den, så det ser ut som nonsens för vem som helst utan dekrypteringsnyckel.